lørdag 5. juli 2008

Rissalat


Om sommaren, spesilet når det er varmt er eg ikkje særleg glad i å stå på kjøkkenet og lage middag...då likar eg å lage enkel mat som gjerne er lettvint og ikkje varm nødvendigvis...som ein salat f.eks...
Denne salaten er kjempe god enten ein sommarkveld eller på ein koseleg venninnekveld.

Kok ris ( mengde etter behov)
Avkjøl risen
Ha den opp i ei skål saman med:
boks hermetisk mais
kylling eller kalkun på boks ( kan bruke bogskinke)
ein løk i små bitar (merk: vanleg gul løk)
Kinakål ( skjær den i smått)
Bland saman ein boks rømme og ein pose majones.
Kan også ha oppi litt kvitløksdressing.

Så blandar du alt saman opp i skåla. Rør godt.
Denne skal serverast med baguetter eller loff. Gjerne hvitløksbaguetter eller kvitløkssmør
Nydeleg!
Kos deg!!

1 kommentar:

Hr. Kristian S. Skeie sa...

Det der syntes jeg godt om! Rissalaten skal jeg lage i dag. Da kan jeg lage en hel haug og porsjonere ut over dagen - slippe å stå og lage mat til 1 person (myself) og kaste bort masse tid. Rissalat... Det kan jeg jo ha med meg i en tupperware-boks og spise i bilen, også. Slippe pølser på Hydro-Texaco ;)

Takk for tips.