fredag 28. november 2008

Brun marengs kake med frukt.

Dette er en av mine favorittar. Fann oppskrifta i eit islandsk matblad for nokre år sidan. Den er nydelig, og garantert sukksè. Og ikkje er den vanskeleg heller. Verdt å prøve :)
Ei kake som er koselig å servere. Du får garantert masse skryt.

Pisk 5 eggekviter.
Hell oppi 200 gr brun sukker og
200 gr kvit sukker.
Sukkeret skal vere ferdig blanda saman før du heller det litt etter litt nedi eggekvitene som piskes saman. Pisk ei stund.
Til røren er blitt luftig og tjukk.

Hell røren i ein firkanta ildfast form.
Stekes på ca 150 gr i 50 min ca...
slå av ovnen og la kaka stå inni i 15 min ( så sant ikkje kaka virka brendt)

Pisk 1 kremfølte pakke.
Fordel kremen over kaka.
La kantane vise.
Fordel kiwi i skiver og steinfire mørke druer delt i to over kaka.
Smelt lys kokesjokolade eller toblerone i eit vannbad.
Fordel lett over kaka. Den skal ikkje dekke frukta heilt.
Sett den i kjøl nokre timar.
Nydelig!!!
Velbekomme!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Þessi er girnileg.
Kv. Mamma.

Gunnhild sa...

sida di dukka opp når jeg satt og søkte på kakeoppskrifter med brunsukker.. :)
jeg satte pcn på kjøkkenbenker, og har nå laga denne deilige kaken! jeg pynta den med kiwi, druer og hakket sjokolade i stedet for smeltet.

virkelig god! og hele forsvant på bare et kaffelag med min fsmilie (ja, vi er mange da..:)

Tusen takk!

mvh Gunnhild