fredag 28. november 2008

Ovnsrett med kylling

Sidan vi var mange barn i mormors sitt hus fekk vi ofte servert denne retten. Dette er ei gamal familieoppskrift min tante tok med seg frå usa. Denne retten har vore veldig populær, og eg tyr ofte til den når eg får mange rundt bordet.

Viktigaste ingrediensen er Campells kyllingsuppe på boks. Dei finnes i nokre utvalgte butikkar rundt om kring. Ikkje akkurat billege men verdt både prisen og leitinga.
Du ser suppeboksa på bildet som står ved siden av retten.
Eg skriver enkel oppskrift her, men det er ingen sak å dobble den eller mer...

Kjøp ferdig grilla kylling. En kylling pr ovnsform.
Kok ris. Regn med ris at du må dekke bunen og ca 3-4 cm høgt oppi forma.
Husk å smøre bunnen litt.
Fordel kokt ris over forma.
Reinsk kyllingen, fordel den over.
Kok brokkoli. Kok det godt.
Ha oppi ei skål, suppen, 1 pk majones, 1/2 matfløte, litt karry.
Rør godt.
Ha oppi brokkolien, som du gjerne kan mose litt med en piske eller gaffel.
Ha oppi litt av vannet du kokte brokkolien i hvis sausen er ikkje tynn nok. Den kan vere litt tjukkare enn vanlig brun saus.
Hell dette så over ovnsforma, over kyllingen og risen.
Ha inn i ovn og stekes i ca 10-15 min. Kansje mer...
Server gjerne med godt brød og salat til
Velbekomme!!!

6 kommentarer:

Lille meg sa...

Nam nam! Dette ser godt ut!
Du er sannelig aktiv, som har så mange blogger.... Du må vel sove noen ganger, du også?.....
Tusen takk igjen for de flotte bloggegavene!
God helg til deg!:)

Anonym sa...

Mmmm, vatn i munnen!! Kan du nemne butikkar her i området som eventuelt har denne suppe-"boksa"?... Fikk lyst å prøve denne :-)

Klems, Ingeborg

Anna Lisa sa...

Heisann Ingeborg :)
Denne suppa får du faktisk tak i på Mega i ørsta. Der fekk eg tak i den nå nyleg.
Takk for kommentarane. Eg set pris på det du skreiv.
Klem

Anika Karen sa...

NAMNAMNAMANAM!!:)
Min ynglingsrett! :)

Cecilie sa...

Ditta såg berre nydeleg godt ut. Trur det må prøvast ut i helga.

Skal forresten prøve marengskaka også, men det trur eg blir til jul. kanskje tek eg den med til svigerforeldra mine 1. juledag.

klem

Anonym sa...

Hei
Kan denne lages dagen før ? og bare stekes før serveringen?

Mvh Gørild :-)